Boktips Fredag #6

Sjätte boken ut är ...
 
 
 
Horn Orginal titel: Horns
 
Författare: Joe Hill
 
Målgrupp: Vuxna
 
Bokens baksidetext:
Ig har levt i en mardröm alltsedan den dagen då hans flickvän Merrin hittades skändad och mördad. Ig figurerade som huvudmisstänkt i brottsutredningen men släpptes i brist på bevis. I omgivningens ögon har han dock varit dömd sedan dess. Och fördömd.
När han en morgon, efter en kväll han helst vill glömma, ser sig i spegeln tror han sig hallucinera: i pannan har två horn börjat ta form! Det märkliga är att ingen i hans omgivning tycks ta någon notis om dem. Med hornen följer också den övernaturliga gåvan att få folk att förvandlas till sanningssägare: att säga vad de innerst inne tänker och att handla därefter.
Sanningen blir Igs obarmhärtiga följeslagare. Steg för steg pekar den också i den riktning han fruktar mest: svaret på vem som mördade Merrin.
 
 
Allmän Fakta: (Klicka Här) ← Länk till ett inlägg där jag har skrivit lite fakta om Joe Hill. Han är nummer tre på listan och det finns också en lista över andra böcker han har skrivit. Det kommer också att komma ut en film baserad på den här boken - Horns - där Daniel Radcliffe (Harry Potter) spelar rollen som Ignatius (Ig) Perrish.
 
-------
 
Djävulskt spännande (Puns, puns everywhere) 
För att vara seriös, Joe Hills bok Horn är en spännande välskriven thriller som har lite twist av övernaturligt i sig. Jag älskade boken redan vid första sidan och blev färdig med boken rekordsnabbt.
 
Citat från första sidan:
På kvällen söp Ignatius Martin Perrish och gjorde gemska saker.
Nästa morgon vaknade han med huvudvärk, lade handflatorna mot tinningarna, och kände något som inte funnits där tidigare, ett par knöliga och spetsiga utväxter. Ögonen rann och han var så matt och mädde så dåligt att han först inte reagerade nämnvärt. Han var för bakis för att orka tänka eller oroa sig.
Men när han svajande böjde sig över toalettstolen fick han syn på sig själv i speglen ovanför handfatet och upptäckte att det hade vuxit ut horn i pannan medan han sov. Häpen raglade han till och pissade på sina fötter, för andra gången på tolv timmar.
 
Min första reaktion på detta var whait, what the!? men jag var fast och det var svårt att lägga ifrån sig boken. Missa inte tjuvläsningen (Här)
 
Bloggtorka? → Klicka Här
 
Kram Anima♥

Kommentarer:

1 Skogsraah ☾:

Tack för tips! Verkar bra :)

Svar: Om du gillar Stephen King så kommer du garanterat älska den här :-)
Anima

2 LIL' BABUSTYLE - The truth is mine:

Låter som en bra bok!

Svar: Den är en av mina favoriter :)
Anima

3 therese:

Hej, kör dagens blogg på bloggen, skulle vara roligt om du ville vara med :)

kram /therese

Svar: Hej! Oj, tack så mycket för inbjudan, jag kikar in på din blogg och anmäler mig på direkten ^^
Anima

4 Nora Bååth:

Kanske borde läsa den :)

Svar: Det tycker jag, den är väldigt bra :)
Anima

Kommentera här: