Angelologi - Tjuvläsning

Innan du tjuvläser ur fredagens boktips så rekommenderar jag att läsa själva tipset först → Klicka Här
 
Tjuvläsning ur boken "Angelologi" av Danielle Trussoni

Djävulsstrupen, Rodopibergen, Bulgarien
 
VINTERN 1943
 
Angelologerna undersökte kroppen. Den var väl bevarad utan spår av upplösning, huden lika slät och vit som pergament. De livlösa akvamarinblå ögonen blickade mot himlen. Ljust hår bildade en gyllene gloria, lockade sigöver en hög panna och skulpturala skuldror. Till och med klädnaden - en dräkt vävd av ett vitskimrande metalliskt material som ingen av dem kunde identifiera - hade förblivit intakt, som om varelsen just dött i en sal på ett sjukhus i Paris och inte i en grotta långt under jordens yta.
 
Att ängeln som de hade funnit var intakt borde inte ha kommit som någon överraskning. Naglarna, pärlemorskimrande likt insidan av ett snäckskal, den långa släta navellösa magen, hudens spöklika genomskinlighet - allting var som förväntat, till och med vingarnas läge var korrekt. Så underbar, så levande - det var nästan för mycket: detta var något som de hade studerat i syrefattiga bibliotek långt från verkligheten, granskat i reproduktioner av quattrocento-målningar som de haft utlagda framför sig likt vägkartor.
 
Under alla sina yrkesverksamma är hade de bara väntat på detta ögonblick. Fastän ingen av dem skulle ha medgett det hade de i hemlighet trott att de skulle hitta ett monstruöst kadaver: ben och söndertrasade fibrer, som ett fynd från en arkeologisk utgrävning. Istället såg de följande: en vackert formad hand, en örnnäsa, rosa läppar i en stelnad kyss. Angelologerna stod över kroppen, tittade ner på den fyllda av förväntan, som om de hoppades att varelsen skulle klippa med ögonlocken och vakna.
 
 
------------- 

Boken ger spänning och ingående berättelser om historien samtidigt som den är en science fiction. Riktigt bra bok som jag gärna sträckläser i timtal. 

Bloggtorka? → Klicka Här
 
Kram Anima ♥

Kommentera här: