Boktips Fredag #8

Åttonde boken ut är ... (Den är en dag försenad men jag tänker ändå kalla den för Boktips Fredag)
  
 
Bländverk
 
Författare: Tomas Erikson
 
Målgrupp: Vuxna
 
Bokens baksidetext:
 
Inom loppet av en vecka skjuts två affärsmän till döds i Stockholm. Båda utsätts för ytpressning innan de kallblodigt och offentligt avrättas, av en mördare som inte gör några misstag.
 
Beteendevetaren Alex King kallas in som vittne, men blir snart inblandad i utredningen. Alex förmåga att läsa beteendemönster och förutse hur människor ska agera blir ett effektivt vapen i polisens händer, och tillsammans med kriminalkommissarie Gabriel Hellmark och inspektör Nina Mander lägger han pussel av de få ledtrådar mödaren har lämnat efter sig.
 
Samtidigt sliter Gabriels bror, journalisten Fredric Hellmark med ett uppdrag som alltmer glider honom ur händerna. Uppdragsgivaren skyggar inte för några metoder för att få jobbet gjort i tid och när Fredrics familj blir hotad drivs situationen till sin spets. Fredric kämpar nu för sitt liv - mot en deadline som närmar sig allt snabbare.
 
 
Allmän Fakta: Thomas Erikson är född 1965, han är en svensk författare, beteendevetare, föreläsare och ledarskapscoach. Han debuterade 2011 med kriminalromanen Bländverk som är den första i thrillerserien om beteendevetaren Alex King.
 
Andra böcker från Alex King serien:
  • Illdåd. 2012
  • Vanmakt. 2013
  • Vedergällning. 2014
 
-------
 
Detta är en bok som är perfekt för den som gillar tv-serien The Mentalist och Profiler. Boken är väldigt lätt att ta sig igenom, på grund av spänningen. Korta kapitel varvade med långa, man får känslan av att det är scener i en film eller tv-serie, ett kapitel per scen. En riktig bladvändare från början till slut.
 
Bloggtorka? → Klicka Här
 
Kram Anima♥

Kommentera här: