Boktips Fredag #1

Från och med nu så tänker jag tipsa om en bok varje fredag, jag hoppas att jag kan få andra att börja läsa eller lyssna på ljudböcker. Men jag tänker även ha en filmtips söndag för de som absolut inte kan tänka den enormt farliga tanken att plocka upp en bok. Enjoy
 
Första boken ut är....
 
 
Vampyrens Märke (Första boken i "House of Night" serien) Orginaltitel: Marked
 
Författare: P.C. Cast & Kristin Cast
 
Målgrupp: Ungdom/Ung vuxen
 
Bokens baksidestext:
Hostattackerna är det första tecknet på att Zoey håller på att bli något annat än en vanlig high school-tjej.
Det andra tecknet är att en död kille står och väntar vid hennes skåp i skolan. Hans uppgift är att spåra upp blivande vampyrer och märka dem med månskäran som är tecknet för alla, människor och vampyrer, att man är vampyr. När den finns i ens panna måste man genast lämna sitt vanliga liv, sina vänner och sin familj och ta sig till ett av Nattens hus om man ska ha en chans att överleva förändringen.
 
Citat från bokens baksidetext som finns på samtliga böcker i serien: 
 
"Välkommen till Zoey Redbirds Värld! 
Den är väldigt lik vår egen - man går i skolan, fikar med kompisar eller har en nördkväll med Star Wars-filmer.
Men det är också en värld där vampyrer lever helt öppet (ja, de är sjukt snygga), och fruktansvärda saker lockas upp ur underjorden.
En värld med mycket magi, kärlek och död!
 
 

Allmän Fakta: Bokserien består av 12 böcker totalt, den sista gavs ut på svenska den 5 februari 2015.

År 2005 började P.C Cast och hennes dotter Kristin Cast att skriva böckerna i serien House of Night eller Nattens Hus som den är mer känd som på svenska. Serien utspelar sig i den amerikanska staden Tulsa i Oklahoma men i en fantasy värld där det bor både vampyrer och människor i staden.

I november 2008 rapporterades det att man ska göra filmer av bokserien.


 

För att vara helt ärlig, filmatiseringen av böckerna gör mig nervös för väldigt många bra bokserier har blivit förstörda av filmatiseringarna. Man sätter sig och läser böckerna efter att ha sett en film baserat på dem och då istället för att föreställa sig den karaktär författaren skriver om föreställer man sig skådespelarens tolkning av karaktären och skådespelarens utseende, vilket oftast är helt olika saker. (Många av oss har perfekta exempel i bakhuvudet men vill inte starta ett fan krig genom att nämna dem.)

 

Gnorr, morr & gnäll. bla, bla, bla, jag kan fortsätta hur länge som helst om det där men det blir bara drygt då.

Länk till tjuvläsningen av denna bok


Kram Anima♥


TaurusAnima

Kommentera här: