Boktips Fredag #11

Elfte boken ut är ...  
 
 
Skuggvarelser
 
Författare: Magnus Nordin
 
Målgrupp: Ungdom
 
Bokens baksidetext:
 
"Vi är skuggvarelser.
Vi finns bara i människornas mardrömmar."
 
Det är sensommar på Gotland. Daniel bor ensam med sin alkoholiserade pappa efter moderns död i ett litet samhälle där alla känner alla. Han hjälper till på faderns bilskrot och hänger med kompisarna. Livet har sin gilla gång, ända tills småstadsslummern avbryts av att tre främlingar flyttar in i Ryssens hus: Daweylin, sonen Wegg och Kira.
Ödehuset i samhällets utkant har omgärdats av många spökhistorier, den ena kusligare än den andra. Den främmande familjens ankomst ger upphov till ännu fler spekulationer, för visst verkar de konstiga med sina sneda bärnstensfärgade ögon? Dessutom är de folkskygga och pratar något främmande språk. Daniel är också nyfiken och när han träffar Kira för första gången förändras hans liv för alltid.
Han blir oåterkalleligt förälskad.
 
 
Allmän Fakta: Magnus Nordin är en av Sveriges mest omtyckta författare. Han är bosatt i stockholm och uppföljaren till denna boken heter "Blodets Röst".
 
-------
 
Trots att det är en ungdomsbok som är väldigt lättläst och inte tog lång tid alls att läsa var den jättebra. Om man gillar tonårskärlek och övernaturliga varelser så, Läs den här!
 
 
Bloggtorka? → Klicka Här
 
Kram Anima♥

Kommentera här: