Alla Själars Natt - Tjuvläsning

Innan du tjuvläser ur fredagens boktips så rekommenderar jag att läsa själva tipset först → Klicka Här
 
Tjuvläsning ur boken "Alla Själars Natt" av Deborah Harkness
 
Hon döljer något, tänkte han, något mer än den förlorade handskriften.
Matthew undrade var hon brukade sitta och arbeta och såg genast bordet med alla böcker och papper. Det måste vara där hon hade lagt handskriften efter att hon hade smugglat ut den från biblioteket. Han tog ett steg fram men blev genast stående när han kände att det luktade elektricitet.
 
Det lyste kring Diana Bishops kropp, kring hela hennes gestalt. Från varje por kom ett blektblått sken som var så ljust att det nästan var vitt. Först låg det som ett töcken intill henne, men efter ett ögonblick var det som om hela hon skimrade. Matthew skakade på huvudet och kunde inte tro sina ögon. Det var omöjligt. Det var flera hundra år sedan han hade sett en häxa som lyste så klart.
 
Men andra, mer bråskande ärenden kallade och Matthew fortsatte sökandet efter handskriften och letade snabbt igenom sakerna på bordet. Han drog frustrerat handen genom håret. Häxans doft fanns överallt och distraherade honom. Matthew flyttade blicken till soffan. Bishop vände lite på sig igen, knäna drogs upp mot bröstet. Än en gång pulserade ljuset, skimrade till lite vid ytan och drog sig sedan tillbaka.
 
Matthew rynkade pannan och försökte få det som han råkat höra kvällen före att gå ihop med det som han nu kunde se med egna ögon. Två häxor hade skvallrat om Ashmole 782 och om häxan som begärt upp volymen. Den ena hade menat att den amerikanska historikern inte använde sig av sina magiska krafter. Men Matthew hade ju själv sett det inne på biblioteket - och nu när han betraktade henne sköljde starka krafter genom henne. Han misstänkte att hon tog hjälp av magin även i forskningsarbetet. Många av de män som hon skrev om hade han varit bekant med - Cornelius Drebbel, Andreas Libavius, Isaac Newton. Hon hade gett en perfekt bild av deras idéer och egenheter. Hur skulle en modern kvinna utan att ta hjälp av magi kunna förstå män som hade levt för så länge sedan? Matthew undrade som hastigast om Bishop skulle kunna förstå honom lika kusligt exakt.
 
Kyrkklockorna slog tre slag och han spratt till. Han kände sig helt torr i halsen. Han måste ha stått där orörlig i flera timmar, sett häxan drömma och hennes krafter komma och gå i vågor. Det slog honom att han skulle kunna släcka törsten med hennes blod. Han behövde bara smaka lite, och då skulle han kanske dessutom få veta något om var den saknade volymen fanns och kanske få en uppfattning om vilka andra hemligheter hon bar på. Men han behärskade sig. Det var bara viljan att hitta Ashmole 782 som gjorde att han dröjde sig kvar hos den gåtfulla Diana Bishop.
 
Om handskriften inte fanns hemma hos häxan måste den vara kvar på biblioteket.
Han tassade ut genom fönstret och lät sig uppslukas av natten.
 
 
-------------
 
Denna boken är ett underbart hopkok för oss som älskar fantasy med både häxor och vampyrer i centrum, framförd med värme och humor och en hissnande spänning som gör att boken inte går att släppa ifrån sig förrän sista sidan dyker upp och ändå längtar man efter mera.
 
Bloggtorka? → Klicka Här
 
Kram Anima ♥

Kommentera här: