Boktips Fredag #7

Sjunde boken ut är ...
 
 
Alla Själars Natt Orginal titel: A Discovery of Witches
 
Författare: Deborah Harkness
 
Målgrupp: Vuxna
 
Bokens baksidetext:
 
Ända sedan Diana Bishops föräldrar dog en våldsam död har hon förträngt sitt ursprung, även om hon hela tiden känt det magiska blodet strömma i ådrorna. Hon har i stället valt att försöka leva som en vanlig människa och gjort karriär som vetenskapshistoriker. Då hon i samband med sin forskning finner ett förhäxat manuskript i Bodleian Library och drar till sig hela den övernaturliga världens väsen måste hon ta tag i sitt förflutna och erkänna för sig själv vad hon egentligen är - en häxa.
 
När hon sedan träffar vampyren Matthew Clairmont blir det ännu mer komplicerat. Deras kärlek är lika omöjlig som den är förbjuden, men attraktionen mellan dem är så stark att de bryter alla uråldriga tabun. På grund av deras relation hotar ett krig att bryta ut mellan jordens alla övernaturliga väsen och de själva fångade i dess mitt.
 
 
Allmän Fakta: Deborah Växte upp i en förort till Philadelphia. Hon har studerat historia, Alla själars natt är en del av en triologi men verkar tyvärr vara den enda som har och kommer översättas till svenska.
 
Tillägg: 
 
Häxor - Väsen med magiska förmågor. Olika häxor har olika förmågor. Föds som häxor och lever ungefär lika långa liv som vanliga människor. Har ofta åtminstonde en förälder som är trollkunnig.
 
Vampyrer - Väsen som livnär sig på blod. En människa eller något annat väsen görs till vampyr av en annan vampyr. Ingen föds som vampyr, men vampyrer betraktar den som gjorde dem till vampyr som sin förälder. Vampyrer kan leva i tusentals år.
 
Demoner - Väsen som tänker och lever i lite högre tempo än andra. Lever lika länge som människor. En demon kan ha två vanliga människor som föräldrar. Demoner är oftast konstnärer eller forskare.
 
-------
 
Alla själars natt är en värld som vår egna men där uråldriga mysterier och besvärjelser döljs i varje skugga. Människorna är inte medvetna om att de delar världen med häxor, vampyrer och demoner.
Deborah Harkness gjuter nytt liv i den klassiska vampyrromanen och gör den till något alldeles eget.
 
Bloggtorka? → Klicka Här
 
Kram Anima♥

Kommentarer:

1 sandra:

tack för tipset!

Svar: Varsågod :)
Anima

2 milina.blogg.se:

Verkar bra! :)

Svar: Det var den :D
Anima

3 Vanessa andersson:

verkar bra faktiskt :D

Svar: Tjuvläsningen blev precis färdigskriven ;)
Anima

Kommentera här: