Boktips Fredag #9

Nionde boken ut är ...
  
 
Den Frusna Trädgården
 
Författare: Kristin Hannah
 
Målgrupp: Vuxna
 
Bokens baksidetext:

"Meredith genomfors av en rysning. Hon mindes plötsligt hur det hade varit en gång i tiden: modern brukade komma in till dem på kvällen och berätta förunderliga sagor om stenhjärtan och frustna träd och tranor som svalde stjärnljus. Alltid i mörkret. Hennes röst var lika magisk då som den var nu. Det förde dem samman en stund, men nästa morgon var samhörigheten borta och historierna nämndes aldrig med ord."

Systrarna Whitson är så olika som två syskon bara kan bli. Meredith har stannat kvar i den trygga lilla småstaden, gift sig, skaffat barn och så småning om övertagit ansvaret för familjens äppelodling. Den rastlösa, orädda Nina är däremot på ständig resa till världens orodhärdar i sitt yrke som krigsfotograf.
När systrarnas far plötsligt blir svårt sjuk återvänder de till barndomshemmet och konfronteras med sin kyliga, avståndstagande mor, Anya. Nina blir besatt av att få henne att berätta hela den hemlighetsfulla saga hon så många gånger har påbörja för sina döttrar, men aldrig riktigt lyckats avsluta. Därmed inleds en omskakande resa genom moderns ryska förflutna som kommer ställa systrarnas tillvaro i nytt ljus. En insikt som kommer ändra deras uppfattning om vilka de själva är.
 
 
Allmän Fakta: Den amerikanska författarinnan Kristin Hannah, f 1960, arbetade som jurist i Seattle innan hon började skriva på heltid. Hon har fått flera utmärkelser för sina romaner. Alla hennes romaner har hittills utkommit på svenska. Kristin Hannah bor med sin man och son i en liten stad i staten Washington i nordvästra USA.
 
Andra böcker från Kristin Hannah:
 
Kristin Hannah är nr 2 på listan.
 
-------
 
Den här boken är en underbar berättelse fylld av ryskt sagovemod, av ofantlig sorg och varm glädje. Moderns berättelse och viljan att få höra den till slutet gjorde att jag hade svårt att lägga ifrån mig boken. Det är moderns berättelse som gör hela boken enligt mig. 
 
Bloggtorka? → Klicka Här
 
Kram Anima♥

Kommentera här: