Trubadur Musik

Tre artister, 9 låtar...
 
Allmän Fakta: I Sverige har begreppet trubardur fått en särskild betydelse, närmast motsvarande engelskans singer-songwriter, och syftar på en person som framför egna välskrivna texter, sånger ur den svenska vistraditionen eller tonsatta dikter av svenska lyriker, med ett minimum av scenisk apparat och till eget musikackompanjemang. Det vanligaste trubadurinstrumentet är akustisk gitarr, tidigare även luta.
 
LOKE NYBERG
Allmän Fakta: Loke skriver sina egna låtar som handlar om "relationer, liv och död, hjärta och smärta, kärlek och svek". Han har även släppt skivor under sitt levande rollspelsnamn, Måns Klang.
 
 
 
 
 
LARS WINNERBÄCK
Allmän Fakta: Winnerbäck skriver och framför musik på svenska. Han har blivit flerfaldigt belönad med utmärkelser för sin musik, bland annat har han vunnit sju Grammisar och fem Rockbjörnar.
 
 
 
 
 
CORNELIS VREESWIJK
Allmän Fakta: Cornelius var en nederländsk-svensk trubardur,  kompositör, poet och skådespelare som efter sin död har kommit att räknas som en av Sveriges största trubadurer.
 
 
 
 
 
Kram Anima ♥

Kommentarer:

1 annelie:

cornelies å winnerbäck e bäst tycker jag =)

Svar: jag gillar nog alla tre lika mycket men det är tur att alla tycker olika för tänk hur tråkig världen hade varit annars :-)
Anima

2 Skogsraah ☾:

sv: Tack du! :)

Kommentera här: