Vikingarock

3 band, 9 låtar ...
 
KORPÖGA
Allmän Fakta: Korpöga bildades 2004 och deras debutalbum: I byarna orkan släpptes i januari 2006. Korpöga består av; Tomas Ringdahl på gitarr, piano och sång och Linus Bylund på sång och mungiga. Bas, synth och trummor står studiodatorn för som sköts av Tomas. 
Rolig Fakta: I svensk folktro var korpar andar från mördade människor som inte fått en kristen begravning.
 
 
 
 
HEL
Allmän Fakta: Musiken handlar enligt dem själva om livet, döden, moral och etik, men även de tankar de har om samhället i Sverige, det vi tycker är bra och det vi tycker är dåligt (t.ex. politiker som blundar för de verkliga problemen). Vissa låtar är bara skrivna som sagor.
Rolig Fakta: Hel är härskarinna i dödsriket (som är döpt efter henne), och hon är dotter till Loke. Hel är jättinna, med halva ansiktet överjordiskt vackert och andra halvan dött och ruttnande som på ett lik.
 
 
 
 
ULTIMA THULE
Allmän Fakta: Ultima Thule grundades i början av 1984 i Södermanland efter diverse namn som punk grupp.
Rolig Fakta: Ultima Thule, "yttersta Thule", är ett begrepp inom grekiska och romersk mytologi som används för att beteckna ett landområde längst i norr eller väst. Idag antas det ha åsyftat Island eller den Skandinaviska halvön, men många alternativa tolkningar har förekommit under historien.
 
 
 

Kommentarer:

1 Skogsraah ☾:

Bra tips! En del har jag inte hört :)

Svar: Tack så mycket :-(
Anima

Kommentera här: